Vreme ploioasă în următoarele zile. Luna octombrie vine cu temperaturi plăcute

Ploi abundente până mâine, la ora 10.00.

Meteorologii au emis un cod galben de precipitații, care vizează zece județe din sudul și centrul țării. Este vorba despre Gorj, Vâlcea, Olt, Argeş, Dâmboviţa, Teleorman, Giurgiu, Prahova, Braşov şi Sibiu. În plus, vântul va sufla cu putere.

Cantităţile de apă cvor depăși zilele acestea 25 de litri pe metru pătrat şi izolat 40 de litri pe metru pătrat.

“În intervalul menţionat, va continua să plouă îndeosebi în sudul şi centrul ţării, dar şi în zonele de deal şi de munte. În judeţele Gorj, Vâlcea, Olt, Argeş, Dâmboviţa, Teleorman şi Giurgiu, precum şi în zona de munte a judeţelor Prahova, Braşov şi Sibiu, se vor mai cumula cantităţi de apă ce vor depăşi 20 – 25 l/mp şi izolat 40 l/mp”, anunță ANM.

În sud-estul ţării, vântul va continua să prezinte intensificări, cu viteze de 50 – 55 de kilometri pe oră.

Marţi, aria ploilor se va restrânge treptat către sud-estul ţării, unde cantităţile de apă vor mai depăşi 15 – 20 de litri pe metru pătrat, iar în sudul Moldovei, Bărăgan şi Dobrogea, vântul va avea intensificări, cu rafale de 50 – 55 de kilometri pe oră.

În plus, vremea va deveni rece pentru această perioadă în toate regiunile, spune Maria Tomescu de la ANM:

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Luna octombrie vine însă cu temperaturi peste normele perioadei în regiunile sud-estice şi, local, în sudul şi vestul ţării. În rest, valorile termice vor fi apropiate de mediile climatologice. În majoritatea regiunilor, așteptăm precipitații abundente.

Ultima lună de toamnă ne aduce valori termice apropiate de normalul perioadei. Mai cald va fi în sud-estul, sudul şi vestul ţării. Nu scăpăm de ploi nici în noiembrie; cantități însemnate de precipitații vor fi în centrul şi, local, nordul şi estul ţării.

În prima lună de iarnă, estimările meteorologilor arată că temperatura aerului va avea valori termice apropiate de mediile multianuale. Din nou, locuitorii din sud-estul, sudul și vestul țării se vor bucura de temperaturi ceva mai ridicate.

Pe de altă parte, cantitățile lunare de precipitații se vor situa în limitele climatologice în majoritatea zonelor, local în centrul țării fiind posibile valori peste medii.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS