Confidenţialitate

Vrancea: Un fost primar s-a trezit cu poliția la ușă, după ce actualul edil l-a acuzat că a furat un laptop

Percheziții la domiciliului fostului primar al unei comune din Vrancea, acuzat că atunci când a plecat din primărie a luat cu el și un laptop, pe care a refuzat să-l returneze.

De altfel, device-ul a fost găsit de anchetatori și ridicat în urma perchezițiilor, în timp ce fostul primar a fost dus la audieri. El este anchetat într-un dosar penal sub acuzația de furt, în urma plîngerii făcute de cel care i-a luat locul la primărie.

Descinderea poliției de marți dimineață a fost transmisă în direct pe Facebook de rudele fostului primar din Slobozia Bradului, la locuința căruia au ajuns polițiștii, alături de mascați.

Totul a început după alegerile locale de anul trecut, când acesta, după ce a pierdut fotoloiul de primar, ar fi plecat cu tot cu un laptop din primărie.

Actualul primar spune că i-a făcut două adrese prin care l-a somat să returneze laptopul, care a costat 7.500 de lei, și în care se regăseau softul folosit pentru stabilirea și încasarea taxelor și impozitelor locale și programul de contabilitate al primăriei.

După două somații, cărora fostul primar nu le-a dat curs, actualul primar a făcut plângere la poliție. În urma perchezițiilor de marți, spun polițiștii, laptopul a fost găsit acasă la fostul primar și a fost ridicat.

Deocamdată anchetatorii nu vorbesc despre varianta unei rețineri în acest caz. Laptopul ridicat în urma perchezițiilor urmează să fie returnat primăriei Slobozia Bradului.