Confidenţialitate

Vrancea, primul județ din România în care calitatea aerului este monitorizată în toate orașele | AUDIO

Județul Vrancea devine primul din țară în care calitatea aerului este monitorizată în toate orașele. Mai mulți senzori au fost instalați în zonele aglomerate, iar datele sunt publice. Este un proiect al Consiliului Județean Vrancea, care derulează o campanie de conștientizare a populației cu privire la necesitatea protejării mediului.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Odată cu creșterea numărului de mașini, șantiere ori gunoaie arse, poluarea aerului e tot mai întâlnită și preopcupă pe toată lumea. Tocmai ca să poată lua măsuri din timp, Consiliul Județean Vrancea a decis să implementeze un proiect prin care este monitorizată calitatea aerului în toate orașele. Este o premieră ca un județ să facă o astfel de monitorizare în toate zonele urbane.

Senzorii au fost instalați în zonele cele mai aglomerate din orașe. Aceștia măsoară 10 parametri importanți ai calității aerului, de la particulele prezente în atmosferă până la ozon, dioxid de sulf și dioxid de azot și monoxid de carbon.

În cazul acestora din urmă, autoritățile din Vrancea spun că mai sunt măsurate în prezent, în afara celor 5 orașe din județ, doar în București, Brașov și Ploiești. Parametrii pot fi verificați în timp real pe o platformă digitală special creată în acest scop.

Potrivit măsurătorilor de azi, în toate orașele din Vrancea poluarea este redusă și nu există nici un risc pentru activitățile în aer liber. Cel mai curat aer este astăzi, potrivit platformei, în orașul Panciu.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Constanța: Garda de Mediu a făcut o sesizare penală pentru îngroparea deșeurilor în lacul Terchirghiol. Mormane de gunoaie au fost aruncate în zonă | AUDIO