Vrancea: O femeie şi fiica ei de 13 ani – atacate de urs

După ce în luna mai un om a murit, sfîșiat de urs, un nou atac a avut loc vineri la Vizantea Livezi în județul Vrancea.

O femeie și fiica ei de 13 ani au fost atacate de un urs și doar o minune a făcut ca ele să scape cu viață.

Amândouă au ajuns la spital, mama în stare mai gravă decît copila, dar în stare stabilă. Autoritățile din comună sunt disperate și spun că numărul urșilor a crescut considerabil, iar oamenii se tem să mai iasă din case – transmite corespondenta Europa FM, Claudia Toader.

Femeia și fiica ei de 13 ani se aflau la stînă, pe un deal dintre Vizantea Livezi și Vidra, foarte aproape de șosea.

La un moment dat, un urs a ieșit din pădure și a venit direct spre ele. Fetița a fost zgâriată ușor însă mama ei, care s-a luptat să-și protejeze copilul, a suferit răni grave.

Din cauza țipetelor disperate ale celor două, care i-au alarmat și pe săteni, ursul le-a lăsat în pace și s-a dus în stînă.

Momentan nu se știe dacă a ucis vreun animal, dar acest lucru urmează să fie stabilit. Autoritățile din comună sunt disperate, mai ales că nu este pentru prima oară cînd urșii atacă oameni.

În luna mai, un om a murit sfîșiat de urs, chiar la marginea satului, iar localnicii au ajuns să se teamă să mai iasă din casă.

Primarul localității spune că numărul urșilor în zonă a crescut foarte mult și cere autorităților competente să ia măsuri urgente, fie pentru relocarea animalelor, fie pentru împușcarea lor.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS