Confidenţialitate

Vrancea: Drumuri rupte, case inundate și mii de oameni fără curent electric.

Drumuri rupte, case inundate și mii de oameni fără curent electric – este bilanțul unei ruperi de nori care a provocat un adevărat dezastru în comuna Năruja din judeţul Vrancea.

Mai multe comune din zona  de munte a județului Vrancea s-au aflat, timp de o oră, sub avertizare imediată cod portocaliu de ploi torențiale și vijelie.

În comuna Năruja, a plouat cu găleata timp de aproximativ 40 de minute, iar apa venită în șuvoaie de pe versanți a distrus totul în cale. Două locuințe și 20 de gospodării au fost inundate, iar pompierii și voluntarii SVSU intervin pentru evacuarea apei.

Totodată, mai multe drumuri comunale au fost rupte de ape, iar pe o rază de circa 1 km a căzut și grindină de mici dimensiuni.

De asemenea, furtuna a afectat și rețeaua de electricitate. Din cauza unui copac lovit de trăsnet și căzut pe fire, Năruja, dar și comunele Nistorești, Paltin, Spulber și Nereju au rămas nealimentate cu energie electrică.

Echipele Electrica încearcă să remedieze defecțiunea, dar deocamdată nu se știe dacă cei aproape 5000 de abonați  rămași fără curent vor avea energie electrică până la lăsarea întunericului. Bilanțul este unul provizoriu, iar pentru moment nu se poate face o estimare a pagubelor.