Vrancea: 275 de gospodării, fără curent electric de săptămâna trecută

Aproximativ 275 de gospodării din judeţul Vrancea sunt nealimentate cu energie electrică de săptămâna trecută, în urma avariilor produse de viscol la reţeaua de distribuţie. Oamenii se plâng că nu au căldură şi apă curentă, dar şi că au fost nevoiţi să arunce toate proviziile, după ce frigiderele şi lăzile frigorifice li s-au dezgheţat.

În prezent, sunt avarii în sate din comunele Vulturu, Covrag şi Năneşti.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea, citați de News.ro, miercuri dimineaţă, în judeţ sunt aproximativ 275 de gospodării fără energie electrică.

Oamenii nu au curent electric de şase zile, după ce viscolul puternic a avariat reţeaua de distribuţie.

Directorul Sucursalei de Distribuţie Electrica Focşani, Gabriel Popa, declara, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că instituţia a fost ”copleşită” de numărul mare de avarii apărute la reţeaua electrică în judeţul Vrancea, o astfel de situaţie nefiind întâlnită din anii ’80.

El mai spunea că avariile apărute în reţeaua de distribuţie în perioada în care Vrancea s-a aflat sub cod portocaliu de ninsori şi viscol au fost numeroase, dar şi atipice, greutatea zăpezii rupând firele electrice şi stâlpii de curent în tot judeţul.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS