Confidenţialitate

Voucherele anticriză pentru familiile din Sectorul 1, aprobate cu scandal. Valoarea tichetelor diferă în funcție de venituri | AUDIO

Scandal în ședința Consiliului Local din Sectorul 1 al Capitalei: aleșii s-au certat pe proiectul privind voucherele anticriză, propus de Clotilde Armand. Consilierii au modificat proiectul iar acum tichetele se vor acorda pe familie și în funcție de venituri. Iar platforma de 45 000 de euro făcută de primărie nu va fi folosită.

Potrivit modificărilor făcute în ședința Consiliului Local, vouchere anticriză din Sectorul 1 vor fi acordate pentru plata facturilor la energie dar și pentru achiziționarea unor echipamente care consumă mai puțin curent.

O ședință cu scandal între consilieri și primarul Clotilde Armand.

Banii se vor acorda pe familie în funcție de venituri, astfel: dacă în familia respectivă toate veniturile sunt sub salariul minim net, familia primește 3.000 de lei. Suma scade la 2.000 de lei dacă veniturile sunt cuprinse între salariul minim și salariul mediu. 1.000 de lei vor primi familiile în care veniturile depășesc salariul mediu net.

Pentru a primi banii, locuitorii Sectorului 1 trebuie să demonstreze cu documente ce venituri au și să arate dovezi cu facturi sau bonul de cumpărături.

Documentele vor fi trimise la o adresă stabilită printr-un nou regulament, care va fi publicat în următoarele zile.

Așadar nu va fi folosită platforma lansată de Clotilde Armand care a costat, potrivit Hotnews.ro, aproape 45.000 de euro din bugetul local.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Ministrul Muncii: Salariul minim brut va crește la 3000 de lei | AUDIO