Confidenţialitate

Ministrul Muncii: Salariul minim brut va crește la 3000 de lei | AUDIO

Guvernul anunță un acord cu patronatele și sindicatele pe salariul minim brut. Acesta ar urma să se majoreze la 3000 de lei. O parte va fi scutită de impozit şi contribuţii de asigurări. Anunțul a fost făcut aseară pe Facebook de ministrul Muncii.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

După mai multe runde de negocieri, la încheierea discuțiilor de ieri din cadrul Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social, Guvernul, reprezentanţii patronatelor şi ai sindicatelor au căzut de acord ca salariul minim brut să crească la 3.000 de lei, iar o parte de 200 lei să fie scutită de impozit şi contribuţii de asigurări.

Ministrul Muncii a anunțat rezultatul discuțiilor într-un mesaj postat pe Facebook, în care a accentuat miza politică, în contextul în care chestiunile sociale au fost intens disputate în Coaliția aflată la guvernare.

Marius Budăi a scris că „sindicatele și patronatele au acceptat, în cadrul discuțiilor din CNT, propunerea PSD, anunțată de președintele Marcel Ciolacu”.

Marius Budăi a mai precizat că salariul brut în construcţii creşte la 4.000 de lei, anul viitor. Ministrul Muncii susține că discuţia rămâne deschisă în ceea ce priveşte majorarea şi taxarea salariilor mai mari decât cel minim.

În prezent, salariul minim brut este de 2.550 de lei, ceea ce înseamnă că netul este 1.524 de lei. În ciuda majorării salariului minim, punctul de amendă va rămâne îngheţat şi anul viitor la nivelul de 145 de lei, promite ministrul de Finanţe, Adrian Câciu.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Jumătate dintre companiile germane din România își vor reduce investițiile sau le vor sista cu totul în 2023 | AUDIO