Confidenţialitate

Prefectul Toni Greblă a sesizat instanța în cazul Clotilde Armand. Edilul Sectorului 1 spune că documentele au fost avizate de prefect | AUDIO

Prefectul Capitalei Toni Greblă a sesizat instanța în ceea ce privește cazul Clotilde Armand. A fost solicitată anularea dispozițiilor prin care primarul Sectorului s-a autodesemnat în funcția de manger de proiect și și-a majorat îndemnizația lunără.

„Am solicitat instanței de contencios administrativ să dispună anularea celor cinci dispoziții în care primarul Sectorului 1 s-a desemnat manager al unui proiect cu finanțare europeană și prin următoarele patru s-a atribuit un spor la indemnizația de primar de 30%, alături de sporul de 25% pe care îl încasa.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, este acuzată de Agenția de Națională de Integritate de incompatibilitate și conflict de interese.

Noua funcție i-ar fi adus venituri suplimentare de 18.000 de lei la salariu.

Deciziile primarului Clotilde Armand au fost suspendate pe perioada procesului, iar dacă decizia rămâne definitivă banii vor trebui recuperați, spune Toni Greblă:

„Noi am apreciat că cele cinci dispoziții sunt nelegale, odată ce a fost sesizată instanța de judecată, efectele acelor dispoziții au fost suspendată, urmând ca la terminarea procesului, odată cu rămânerea definitivă, în cazul în care dispozițiile vor fi anulate, trebuie recuperate sumele plătite în plus.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Printr-un comunicat de presă, Clotilde Armand susține că nu a încălcat legea:

A ieșit prefectul PSD să conteste propriul act ca să-l apere pe primarul Diamantelor – cel care a făcut sesizarea împotriva mea la ANI. Bun. Hai să prezentăm niște fapte, să le demonstrăm cu legea în mână că sunt penibili.

 Public aici un document pentru a spulbera toate acuzațiile nefondate pe care le-ați auzit în ultimele zile despre mine făcute de diverși actori politici. Dispoziția nr. 715/18 februarie 2022 prin care preiau direct coordonarea proiectului de prevenire a corupției în Primăria Sectorului 1 a fost avizată pentru legalitate, pe 8 martie 2022,  de către Prefectul Capitalei.

 Cu alte cuvinte, reprezentantul în teritoriu al Guvernului PSD-PNL nu a găsit nimic în neregulă ca eu, primarul Sectorului 1, să conduc un proiect din fonduri europene și nu a  contestat dispoziția în instanță. “La data examinării legalității, nu au fost reținute elemente care să conducă (…) la atacarea acestora la instanța de contencios-administrativ,” se arată în răspunsul Instituției Prefectului.

 Acesta este doar unul dintre documentele oficiale pe care le dețin și cu ajutorul cărora voi demonstra că toată această hărțuire este un scenariu prost scris de către cei care vor ca banii Sectorului 1 să revină la firmele de partid. Este o dovadă clară că PNL și PSD au intrat în campania electorală cu ajutorul presei aservite și a instituțiilor publice pe care le controlează.”

Foto: Inquam Photos/Octav Ganea