Confidenţialitate

Votul final pentru bugetul de stat se va da marțea viitoare | AUDIO

Proiectul bugetului de stat a ajuns în Parlament, iar acum urmează dezbaterea documentului în Legislativ, dezbateri care ar putea fi îndelungate în condițiile în care PSD a anunțat că va depune numeroase amendamente.

Joi, vineri și sâmbătă vor avea loc dezbateri în comisiile de specialitate.

În prima zi a săptămânii viitoare, vor începe dezbaterile în plen, după cum a anunțat președintele Camerei Deputaților Ludovic Orban:

„Dacă nu terminăm luni, continuăm marți și am prevăzut ca obiectiv, marți, să fie votul final, atât la Legea bugetului de stat, cât și la Legea bugetului asigurărilor sociale de stat. La cererea liderilor opoziției, am stabilit că, în funcție de numărul de amendamente, vedem programul plenului.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Opoziția social-democrată a pregătit numeroase amendamente. PSD vrea, între altele, creșterea alocațiilor pentru copii de la 1 martie și acordarea de vouchere, în valoare de 400 de euro, pentru nașterea fiecărui copil.

Premierul Florin Cîțu a declarat că proiectul de buget este unul al reformei, care va susține investițiile, fiind contruit în jurul unei ținte de deficit de 7% din Produsul Intern Brut.