Confidenţialitate

Vot final în Parlament: Imnul național, intonat pe stadion, la finalul competițiilor sportive

Imnul național va fi intonat pe stadioane și pe alte arene sportive, la finalul competițiilor sportive.

Proiectul a primit astăzi votul final în Camera Deputaților.

A fost unanimitate de voturi.

”Imnul naţional al României se intonează şi pe stadioane şi la alte baze sportive, cu ocazia desfăşurării competiţiilor sportive oficiale de nivel naţional doar la finala unei competiţii sau, după caz, la turneul final, pentru toate categoriile de vârstă”, prevede iniţiativa legislativă care completează articolul 10 din legea nr.75/1994 privind arborarea drapelului României, intonarea imnului naţional şi folosirea sigiliilor cu stema României de către autorităţile şi instituţiile publice.

Ionuț Simionca de la Partidul Mișcarea Populară a spus că ar trebui să luam exemplu de la elevii americani care își încep ziua cu o poezie patriotică.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Printre cei care au susținut acest proiect, s-a aflat și deputatul PSD, Tudor Ciuhodaru.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Proiectul a fost inițiat de PSD, în frunte cu Liviu Dragnea, Florin Iordache și Gabriela Firea.

Documentul a fost depus la Parlament, după ce în ianuarie anul trecut, la un meci de baschet feminin, după imnul României a fost intonat Imnul Ținutului Secuiesc.

Ministrul Sportului de la acea vreme, Elisabeta Lipă a dat o circulară în care atrăgea atenția că imnul se intonează doar în cazul competițiilor sportive internaționale. Elisabeta Lipă a fost acuzată atunci că, prin acea circulară, a interzis de fapt imnul național la competițiile naționale.