Confidenţialitate

Volodimir Zelenski, la Adunarea Generală a ONU: „Ucraina vrea pace. Suntem pregătiți pentru pace, dar una onestă și corectă” | VIDEO

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a vorbit joi, 22 septembrie 2022, la Adunarea Generală a ONU de la New York. Zelenski a solicitat ca Rusia să fie pedepsită pentru „agresiunile sale și pentru încălcarea frontierelor și a integrității teritoriale”. Președintele Ucrainei a mai spus că Ucraina vrea pace.

„Ucraina vrea pace. Europa vrea pace. Lumea vrea pace. Și am văzut cine este singurul care vrea război. Există o singură entitate dintre toate statele membre ale ONU care ar spune acum, dacă ar putea să-mi întrerupă discursul, că este fericit cu acest război, cu războiul lui”, a spus Volodimir Zelenski la Adunarea Generală a Onu de la New York.

„Suntem pregătiți pentru pace, dar o pace adevărată, onestă și corectă”, a adăugat președintele ucrainean.

Volodimir Zelenski a cerut „pedepsirea pentru agresiuni, pedepsirea pentru încălcarea frontierelor și a integrității teritoriale. Pedepse care trebuie să rămână în vigoare până la restabilirea frontierelor recunoscute la nivel internațional”.

„Sancțiunile împotriva agresorului fac parte din formula de pace”, a adăugat președintele Ucrainei.

Foto: Shutterstock

Citește și: Maia Sandu, la Adunarea Generală a ONU de la New York: „Cerem retragerea trupelor ruse din Transnistria” | VIDEO