Confidenţialitate

Volkswagen reacționează după ce a fost acuzat în Statele Unite că a trișat la testele privind emisiile toxice

Prima reacție a grupului Volkswagen după ce a fost acuzat în Statele Unite că a înșelat autoritățile ce măsoară emisiile toxice.

Directorul general al constructorului auto a spus că ia aceste acuzații în serios: ”ne pare rău că am distrus încrederea clienților”, a spus acesta.

Mărcile Volkswagen și Audi riscă penalități după ce ar fi modificat sistemele mașinilor astfel încât să îndice un nivel al emisiilor și al consumului mai mic decât în realitate.

După începerea acestei anchete, Volkswagen a oprit vânzarea anumitor modele diesel în Statele Unite.

 

Conducerea grupului Volkswagen susține că va coopera pe deplin cu agențiile responsabile și promite că va da dovadă de transparență în această anchetă.

În paralel, constructorul – care deține mărcile Volkswagen și Audi – a cerut și o investigație externă în acest caz.

”Ne pare rău că am distrus încrederea clienților și a publicului”, a fost prima reacție a directorului general transmisă presei.

Grupul Volkswagen riscă penalități de până la 18 miliarde de dolari, fiind acuzat că a dezvoltat un software care oferă date false despre emisiile toxice.

Potrivit Agenției de Protecție a Mediului din Statele Unite, atunci când mașinile circulă în mod normal emit un nivel de pana la 40 ori mai mare decat cel permis de regulile privind calitatea aerului.

Ancheta vizează peste 480 de mii de mașini Volkswagen si Audi, vândute în Statele Unite din 2008 si pana în prezent.