Confidenţialitate

Vlad Voiculescu spune că ar putea fi nominalizat din nou de USR PLUS pentru portofoliul de la Sănătate | AUDIO

Vlad Voiculescu ar putea fi nominalizat de USR PLUS pentru portofoliul de la Sănătate. Ministrul demis săptămâna trecută spune că nu există niciun motiv pentru care Alianța USR Plus să nu îl nominalizeze din nou pentru această funcție. Vlad Voiculescu a făcut aceste afirmații în timpul emisiunii ”România în direct” când a explicat că viitorul ministru al Sănătății trebuie să schimbe modul în care se ocupă funcțiile din sistemul sanitar.

”Suntem una dintre puținele țări unde există aceste contracte pe viață.

Ați propune o astfel de schimbare?

Nu numai dacă aș reveni, o să propun oricum. Și USR PLUS, prin noul ministru, că o să fiu eu sau altul, cu siguranță trebuie să o facă.

O secundă, cum să fiți dumneavoastră noul ministru?

Da, eu n-am văzut încă argumente prin care această variantă să fie complet scoasă de pe masă.

Adică, azi la negocieri, coaliția se duce cu numele dumneavoastră?

Asta e treaba Coaliției.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Vlad Voiculescu a declarat că demiterea sa din funcție nu a venit în urma unei analize a premierului. Fostul ministru mai admite că i-ar fi greu să lucreze cu premierul Florin Cîțu, căruia Alinața USR PLUS i-a restras sprijinul politic.

”Pentru dumneavoastră există speranță că veți fi propus, din nou, ca ministru?

Speranța mea e mai puțin legată de punctele acestea, vă spun foarte onest că sunt dezamăgit la nivel personal și afectat. Dincolo de asta, nu e o funcție de care să mă agăț și, în general, nu o să mă agăț de funcții. Dar, USR PLUS are niște lucruri de făcut în Sănătate.

Adică nu excludeți o întoarcere în Minister într-o formă sau alta.

Nu, deci aș exclude lucrul ăsta. Dacă aș avea ceva să-mi reproșez cu adevărat, nici nu aș avea curajul să spun lucrul ăsta.

Dar mai puteți lucra cu domnul Cîțu?

Cu domnul Cîțu îmi închipui că este greu de lucrat, pentru mine, presupun că și pentru dumnealui, între timp. Dar, am mai spus-o, domnul Cîțu nu a demonstrat nici leadershipul, nici spiritul de echipă, nici înțelepciunea politică, nici nimic din toate acele abilități care credeam noi că îl califică pentru funcția de premier.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Lucia Ciocârlie Haranguș