Confidenţialitate

Vlad Voiculescu, la Europa FM: România nu testează suficient | AUDIO

România nu testează suficient, admite ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

Oamenii nu mai sunt la fel de speriați de virus ca la începutul pandemiei, iar mulți preferă să se testeze acasă, cu teste antigen, a explicat – la Europa FM – Vlad Voiculescu.

În plus, sunt puțini cei care pot face ujn test PCR decontat de Ministerul Sănătății.

”Nu se testează suficient. Dacă avem puține teste în momentul acesta. Cred că sunt cel puțin două cauze: mulți români recurg la testele rapide, care nu se raportează încă în întregime, virusul nemaifiind ceva așa de surprinzător sau de temut cum era la începutul pandemiei, foarte mulți oameni care au avut în familie cazuri și, deși cineva din familie a fost internat, ceilalți au stat cuminți acasă și nici măcar nu s-au mai dus să se testeze ci mai degrabă au așteptat să vadă dacă au simptome, dacă e nevoie să meargă la spital”, spune Vlad Voiculescu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Chiar și așa, spune ministrul Sănătății, putem avea o imagine completă asupra situației pandemiei în România în funcție de alte criterii, mai spune ministrul Sănătății.

”Ne uităm mai degrabă la cifrele acelea care nu mint și anume: numărul de decese, numărul de persoane la ATI, numărul de persoane spitalizate”, a precizat Voiculescu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Trei mii de noi infectări cu noul coronavirus au fost raportate de autorități și 116 decese. În spital sunt internați peste 8 mii de pacienți cu Sars-Cov-2, 1,054 în secțiile ATI.