Confidenţialitate

Vlad Voiculescu, despre incendiul de la ATI Neamț: Dacă pui un om de partid, cum să fie respectate regulile?

Cel puțin 30 de spitale nu îndeplineau condițiile de igienă și siguranță, la sfirsitul anului 2016, spune fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu.

El spune că, în mandatul său, a stabilit mai multe criterii pe care unitățile medicale trebuiau să le indeplineasca pentru a fi autorizate sanitar.

Acum însă, lucrurile nu mai stau așa, spune Vlad Voiculescu, la Europa FM:

„Am spus că Inspecția Sanitară trebuie să meargă în toate spitalele și să facă un plan de conformare. Pe 4 ianuarie 2017 am părăsit Ministerul  Sănătății, până să ajung acasă era Liviu Dragnea la televizor și spunea că a aflat el că eu voiam să închid spitale și, din pix, în aceeași săptămână, s-au prelungit toate autorizațiile sanitare de funcționare până la sfârșitul acestui an.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Politizarea face cel mai rău sistemului de sănătate, cu consecințele pe care le suportam cu toții, spune fostul ministru al sănătății:

„Dacă pui un om de partid acolo, cum te aștepți ca regulile să fie respectate? Dacă managerul de la Piatra Neamț ar fi fost verificat, cu siguranță ar fi urmat telefoane și singurul caz în care nu se trecea cu vederea era cel în care erau de la partide politice separate. E noaptea minții și de fapt la mijloc sunt viețile oamenilor.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.