Vlad Țepeș, personajul preferat de români pentru o ipotetică funcție de președinte al României

Dacă s-ar organiza alegeri prezidențiale ipotetice, la care ar participa lideri istorici ai României, câștigător ar fi Vlad Țepeș. Este rezultatul unui studiu realizat de Centrul de Studii și Cercetări Infopolitic. Rolul cercetării este de a testa profilul dezirabil de președinte pe care românii și l-au format.

Potrivit studiului, 35% dintre români l-ar vota pe domnitorul Vlad Țepeș dacă ar avea de ales dintre liderii istorici ai românilor. 21% dintre români ar vota cu Alexandru Ioan Cuza, 18% cu Ștefan cel Mare iar 9% ar pune ștampila în dreptul lui Mihai Viteazu. În top se mai află Constantin Brâncoveanu și Decebal, regele Dacilor – amandoi cu un procent de 6%. Iar Tudor Vladimirescu ar obține 2 procente din voturi.

Studiul mai arată că Vlad Țepeș este câștigători printre alegătorii de toate vârstele, fiind pe primul loc în preferințele ambelor sexe. Ar fi votat de 42% dintre bărbați și 29% dintre femei. Doamnele și domnișoarele ar vota în număr mare și cu Alexandru Ioan Cuza și Ștefan cel Mare.

De asemenea, 27% dintre votanții etnici maghiari l-ar vota tot pe Vlad Țepeș.

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS