Confidenţialitate

Viscol în mai multe zone ale țării. Vântul puternic poate atinge până la 140 km/h, avertizează meteorologii | VIDEO

Vântul puternic a măturat mai multe zone ale țării. La munte, în unele zone este viscol.  Meteorologii au emis mai multe avertizări Cod galben şi Cod portocaliu de intensificări ale vântului. Unele sunt în vigoare până marți seară.

În această dimineață, până la ora 8:00 este valabilă  o alertă de vreme rea în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali şi de Curbură şi local în Carpaţii Occidentali şi în nordul Carpaţilor Orientali, unde vântul atinge rafale de peste 110 – 140 km/h. În aceste zone, ninge viscolit iar vizibilitatea este foarte redusă.

Viscolul a lăsat în beznă sute de case din Poiana Vadului, o comună din Munţii Apuseni. O altă avarie s-a produs în zona oraşului Abrud.

Acoperişul unui bloc din orașul hunedorean Lupeni a fost smuls de vântul puternic; o mașină parcată a fost avariată.

Circulaţia pe Transalpina, între Novaci şi Rânca, a fost închisă luni seară din cauza viscolului puternic şi a vizibilităţii extrem de reduse. Utilajele de deszăpezire nu au putut acţiona din cauza condiţiilor meteo dificile, după cum a explicat un reprezentat CNAIR.

Tot în zona Rânca, salvamontiştii au intervenit pentru transportul unei persoane cu grave probleme cardiace spre prima unitate medicală specializată.

Aseară a fost cod roșu de viscol și rafale de vânt de peste 145 km/h în zona de munte a judeţelor Caraş-Severin şi Hunedoara.  Din cauza vântutului puternic mai multe localități din Caraș Severin, au rămas fără current electric.

Ninsorile abundente au blocat circulația timp de câteva ore pe DN 68 Oţelu Roşu – Haţeg, în zona localităţii Valea Bistrei.

Citește și: ANM: Avertizări cod galben și cod portocaliu de vânt puternic, valabile până marți seara