Confidenţialitate

Virusul West Nile, confirmat la Craiova

Prezența virusului West Nile, transmis de țânțari, a fost confirmată la Craiova. Este vorba despre o femeie a cărei stare de sănătate are o evoluție bună. Acesta este cel de-al treilea caz înregistrat în județul Dolj.

Femeia are 62 de ani. Ea este internată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Craiova și, potrivit medicilor, evoluția stării sale de sănătate este favorabilă.
Săptămâna trecută, alte două cazuri de West Nile au fost confirmate în urma analizelor de laborator. Este vorba despre un bărbat de 58 ani, din Craiova, și unul de 42 ani, din Drăgotești. Și ei au fost internați la Spitalul de Infecțioase și au avut o evoluție clinică favorabilă.
Virusul West Nile este transmis prin înţepătura de ţânţar. Odată instalat, se dezvoltă o neuroinfecție care, în majoritatea cazurilor nu este severă. Uneori însă poate prezenta şi manifestări de meningită, meningoencefalită sau encefalită cu lichid clar.Virusul nu afectează copii sub 15 ani.
Specialiștii în sănătate publică spun că, în cazul în care o persoană prezintă semne de boală, precum febră, dureri de cap, astenie, dureri articulare sau musculare, la 3-7 zile de la o posibilă înţepare de ţânţar, trebuie să se prezinte de urgenţă la medicul de familie sau la cel mai apropiat cabinet medical.
Pentru a preveni infectarea cu virusul West Nile că trebuie să evităm să stăm în spații în care sunt țânțari, ori dacă o facem să încercăm să ne acoperim pe cât posibil corpul. Substanțele chimice împotriva țânțarilor sunt, de asemenea, recomandate.