Confidenţialitate

Virgil Popescu rămâne ministrul Energiei. Moțiunea împotriva sa a fost respinsă de deputați | AUDIO

Moțiunea simplă împotriva ministrului Energiei a fost respinsă în plenul Camerei Deputaților. În timpul ședinței, unii parlamentari au propus ca votul să fie dat săptămâna viitoare, iar dezbaterea să fie reluată pe moțiune, propunere care a fost respinsă.

Moţiunea simplă intitulată ”Incompetenţa şi minciuna închid lumina în România”  a fost depusă de USR. La dezbaterile care au avut loc luni, ministrul Energiei Virgil Popescu a fost bruscat în timpul discursului de liderul AUR, iar ședința nu a mai continuat.

Miercuri, mai mulți parlamentari, printre care și fostul lider PNL Ludovic Orban, au cerut reluarea dezbaterilor moțiunii și reprogramarea votului:

Dar propunerea a fost respinsă de președintele de ședință din partea PSD – Daniel Suciu:

Ministrul Energiei, numit de semnatarii moțiunii „ministrul săptămâna viitoare”, (a amânat de mai multe ori pe „săptămâna viitoare” OUG pentru comprensații și tranșe de consum) a fost criticat pentru modul în care este gestionată criza facturilor la energie.

Votul a fost clar și a arătat că există o majoritatea PNL și PSD: moțiunea a fost respinsă.

Moțiunea nu a trecut, dar probleme cu facturile la energia electrică și gazele naturale rămân.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Mihai Bucureșteanu

Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Citește și: Dosar penal, după ce președintele de onoare al AUR a spus că Zelea Codreanu și Ion Antonescu au făcut „și fapte bune” | AUDIO