Confidenţialitate

Dosar penal, după ce președintele de onoare al AUR a spus că Zelea Codreanu și Ion Antonescu au făcut „și fapte bune” | AUDIO

Procurorii de la Parchetul General au deschis un nou dosar penal în urma unor declarații făcute de reprezentanți ai partidului AUR. De această fată, magistrații s-au autosesizat după ce Călin Georgescu, președinte de onoare al formațiunii, a declarat la un post de televiziune că Zelea Codreanu și Ion Antonescu au făcut „și fapte bune”.

Surse judiciare au declarat pentru Europa FM că, deocamdată, Călin Georgescu nu este pus sub urmărire.

Procurorii s-au autosesizat pentru un articol de lege care prevede, că „fapta persoanei de a promova, în public, cultul persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni de genocid contra umanității și de crime de război, precum și fapta de a promova, în public, idei, concepții sau doctrine fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe, în sensul art. 2 lit. a), se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani și interzicerea unor drepturi”.

Întrebat recent, la un post de televiziune dacă nu se teme că vor exista reacții adverse în urma declarațiilor sale, prin care îi califică ca eroi pe Zelea Codreanu și Antonescu, Georgescu a spus: „Toţi au făcut şi fapte bune şi altele mai puţin bune, dar, în general, un lider autentic este cel care spune adevărul şi dacă nu spui adevărul nu ai cum să fii lider”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Anca Grădinaru

Sursa foto: Facebook / Călin Georgescu

Citește și: Dosar penal după comunicatul AUR în care se minimalizează Holocaustul și efectele acestuia