Confidenţialitate

Vipera de fâneață, specie considerată dispărută, descoperită după 61 de ani lângă Cluj-Napoca | AUDIO

Vipera de fâneață, o specie considerată dispărută, a fost confirmată după 61 de ani lângă Cluj-Napoca. La expediție au participat zeci de voluntari și mai mulți câini specializați în căutarea unor astfel de specii. Vipera de fâneață este o specie rară, care trăiește doar în câteva locuri din țară.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Vipera de fâneața a fost identificată în apropierea localității Bonțida din județul Cluj. Ultima dovadă că specia a trăit în zona respectivă data din anul 1962, când a fost fotografiată.

Existau dubii cu privire la existența viperei de fâneață acolo, iar biologii considerau populația dispărută.

Într-o expediție recentă de inventariere a viperelor de fâneață din Transilvania, grupul Milvus confirmă specia în Bonțida.

Expediția a fost organizată în octombrie, iar 24 de participanți au căutat specia alături de o unitate canină de căutare a viperelor din Ungaria. Au fost vizitate opt situri istorice, respectiv areale care mențin habitate potențiale pentru aceste vipere.

Vipera de fâneață este una dintre cele mai amenințate specii de șerpi din Europa, iar în România populația este estimată la câteva sute de exemplare.

Sursa colaj foto: Milvus Group

Citește și: Comisia Europeană impune reguli noi pentru uscătoarele de haine, iar etichetele de eficiență energetică se vor schimba | AUDIO