Viorica Dăncilă urgentează adoptarea legii pentru combaterea violenței în familie

Premierul Viorica Dancilă a anuntat la începutul ședinței de guvern că urgentează adoptarea legii privind combaterea violenței în familie.

Proiectul, venit de la Ministerul Muncii, include măsuri noi împotriva cazurilor de violență domestică, după cum explică Viorica Dăncilă.

„În primul rând vrem ca în cazurile de violență domestică, polițistul să aibă dreptul de a acționa imediat pentru protejarea victimei și înlăturarea agresorului. Această măsura vă putea fi aplicată în cazul de pericol iminent la adresa securității și sănătății victimei”, a spus Violeta Dăncilă

Mai mult, premierul a anunțat că unele firmele vor fi obligate să angajeze experți în egalitatea de sanse între femei si barbati.

„Vrem ca în România egalitatea de șanse între femei și bărbați să fie efectiv asigurată. Vom introduce obligația persoanelor juridice din sistemul public, dar și din sectorul privat care au peste 50 de salariați, de a avea în structură de personal un expert în egalitatea în șanse. Nu urmărim să încălcăm birocrația cu noi funcții, vrem ca această sarcină, a experților să fie exercitată în mod activ și util”, a mai declarat Viorica Dăncilă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS