Confidenţialitate

Viorica Dăncilă: Nu este vina mea că nu s-a mai făcut vizita Regelui Iordaniei

Invitată prin telefon într-o emisiune TV, Viorica Dăncilă a precizat că “nu este vina mea că nu s-a mai făcut vizita Regelui Iordaniei” şi a ținut să sublinieze “președintele trebuia să-l sune (pe Regele Iordaniei) și să îi spună că nu este de acord cu acest lucru, pentru că regele este omologul său nu al prim-ministrului”.

La România TV, Viorica Dăncilă crede că declarațiile preşedintelui Iohannis sunt cele care afectează imaginea țării. “Îmi pare rău că domnul președinte iese cu afirmații care pot aduce prejudicii imaginii României”.

“Apropierea noastră de SUA și Israel este foarte importantă, nu înseamnă că vom avea o poziție împotriva UE, ci va fi una complementară.

Afirmațiile lui Iohannis aduc prejudicii de imagine României, nu e prima dată.

Când are ceva de reproșat, când jignește, nu trebuie să iasă cu reacții publice.

Nu e vina mea că regele Iordaniei nu a mai venit. Președintele putea să îl sune să îi spună că nu este de acord, pentru că regele e omologul președintelui, nu al premierului.

Eu am fost în toate țările din Golf, nu am văzut ca președintele să viziteze țările arabe. Nu înseamnă că punctul nostru de vedere ne poziționează împotriva statelor arabe.

M-aș fi așteptat ca președintele să îmi solicite o discuție despre această vizită, dar nu a dorit”, a spus Viorica Dăncilă.

Viorica Dăncilă se află în SUA unde a reuşit să provoace un adevărat scandal diplomatic după ce a anunțat că România îşi va muta ambasada din Israel. Cel mai nou efect consemnat al declarațiilor premierului este anularea unei vizite în Maroc pe care o avea programată Călin Popescu Tăriceanu.