Viorica Dăncilă îi răspunde lui Klaus Iohannis

”Eu cred că domnului Iohannis îi este teamă de o confruntare directă cu mine, în fața tuturor românilor. De-a lungul colaborării noastre instituționale, ne-am mai întâlnit, am mai interacționat. Însă cred că realizează că o dezbatere în fața întregii țări ar demonta imediat toate atacurile mizerabile din ultimii ani la adresa mea și a Partidului Social Democrat.

Eu însă am rabdare. Încă îl aștept pe președinte să găsească înțelepciunea, tăria și curajul de a accepta invitația mea la dezbaterea pe care românii o cer și o merită”, a scris Viorica Dăncilă, pe Facebook.

Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă, invitați separat la România în Direct

Luând notă de refuzul unei dezbateri directe între cei doi candidați, dar și de intenția acestora de a vorbi totuși cu românii, Europa FM le pune la dispoziție candidaților Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă formatul emisiunii România în Direct.

Cei doi sunt invitați separat, în zile diferite, astfel încât aceștia să poată dialoga direct cu românii.

Președintele Klaus Iohannis a afirmat că nu poate exista nici o dezbatere cu un candidat al unui partid care a guvernat împotriva românilor timp de trei ani.

Șeful statului a precizat că „nu poate fi nici un schimb de idei cu reprezentanta unui PSD nereformat”.

Invitație deschisă pentru dezbatere, lansată public de Europa FM și Universitatea din București

Luni, Universitatea din București și Europa FM au lansat o invitație publică candidaților aflați în turul al doilea al alegerilor prezidențiale, doamnei Vasilica-Viorica Dăncilă și domnului Klaus Werner Iohannis.

Universitatea din București
, prin misiunea și obiectivele statuate în Carta sa, își propune să contribuie la dezvoltarea societății românești într-un stat de drept, liber și democratic. Fidelă misiunii sale de a contribui, prin dezbateri deschise, la o democrație autentică și la consolidarea spiritului critic și a implicării civice a membrilor societății noastre, Universitatea din București este deschisă să găzduiască dezbaterea între dna. Viorica Dăncilă și dl. Klaus Iohannis. Universitatea se manifestă astfel ca un catalizator al creației științifice și culturale, al dezbaterii publice și al acțiunii sociale.

La rândul său, postul de radio Europa FM, prin jurnaliștii și moderatorii săi, vor contribui substanțial la asigurarea unui cadru neutru și obiectiv al dezbaterilor, în măsură să genereze un spațiu de dialog despre proiectele de țară ale celor doi candidați.

Dezbaterea propusă celor doi ar urma să aibă loc vineri, 22 noiembrie 2019, începând cu ora 19.00, în Aula Magna a Facultății de Drept, Universitatea din București.

Cele doua instituții, Universitatea din București și Europa FM, rămân deschise dialogului asupra formatului dezbaterii propuse.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS