Viorica Dăncilă: „Dacă nu trece remanierea, rămâne guvernul”

Premierul Viorica Dăncilă a declarat sâmbătă, după ședința CEx PSD, că votul privind remanierea în Parlament nu are vreo legătură cu schimbarea Guvernului, iar singura formulă de a pleca un Cabinet de la Palatul Victoria este prin moțiune de cenzură.

„Nu este vorba despre un vot de încredere. Dacă nu trece remanierea, rămâne guvernul în forma veche, nu presupune schimbarea guvernului. Majoritatea din Parlament nu mai este reprezentată atunci când trece o moțiune de cenzură pentru că s-ar putea ca dintre ministrii propuși unii să nu fie de acord, când ai moțiune înseamnă că nu mai avem majoritate și trebuie să ieșim de la guvernare”, a spus Viorica Dăncilă, la Mamaia.

Întrebată de ce nu se grăbește să meargă cu Cabinetul în Parlament, Dăncilă a spus: „Avem probleme importante, altele decât să mergem în fața Parlamentului. Nu văd de ce atâta grabă să mergem în Parlament. Activitatea Guvernului este blocată decât dacă  domnul presedinte nu nominalizează interimari la cele 3 portofolii. Deocamdată nu suntem blocați, să vedem ce se întâmplă. Pornesc de la buna-credință că dl. președinte va nominaliza cei 3 miniștri care să asigure interimatul”.

Chestionată cu privire la discuțiile cu parlamentari de la alte formațiuni, implicit ALDE și dacă se așteaptă la noi plecări din PSD, premierul a completat: „Eu nu am discutat cu dl Zamfir dar dacă sunt colegi care vor să vină la guvernare din partea ALDE, vom accepta acest lucru pentru că am mers până acum și vrem să asigurăm continuitatea. (…) Dacă ar pleca în fiecare săptămână 4, 5 (n.r.: cu referire la vehiculatele plecări din PSD) nici nu am mai avea grup. Am discutat parlamentarii, marea majoritate sunt implicați în campania electorală. Eu cred în colegii mei. Cei care vor pleca în perioada următoare va fi un număr foarte mic sau deloc”.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS