Confidenţialitate

Viorica Dăncilă a fugit de reporterii EuroNews – VIDEO

Premierul Viorica Dăncilă a evitat interacțiunea cu presa după întâlnirea cu membri ai Grupului Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European.

Într-o înregistrare video difuzată de EuroNews, Viorica Dăncilă poate fi văzută cum mărește ritmul de deplasare și evită să răspundă întrebărilor unor jurnaliști cu privire la referendumul pentru redefinirea familiei în Constituția României, rezumat de aceștia drept ”referendumul referitor la mariajele gay”.

În imagini se poate vedea alături de ea și de ministrul justiției, Tudorel Toader, și europarlamentarul Maria Grapini.

Cu o zi în urmă,  în discursul de la Bruxelles, Viorica Dăncilă susține că PSD nu se implică într-o campanie pentru susținerea referendumului pentru redefinirea familiei în Constituția României.

“(…)Nu este îndreptată spre o anumită orientare sexuală. Sub nicio formă! Vom vedea ce va ieşi, dacă vor veni la vot. Partidul Social Democrat nu va face campanie. Nu va face campanie! Este obligaţia tuturor să facă acţiuni în care să arate ce înseamnă acest referendum, dar nu vom face campanie pentru a se lua o decizie sau alta. Aceste lucruri am vrut să vi le spun”, a precizat Viorica Dăncilă, în limba română, în fața oficialilor.

Joi, Liviu Dragnea a revenit asupra declarațiilor făcute de Viorica Dăncilă și a accentuat aceeași idee, că PSD nu face campanie pentru acest referendum, dorind doar informarea cetățenilor.

„Doama premier a spus foarte clar exact ce am discutat în BPN: a spus că va face acţiuni de informare a populaţiei, ceea ce este corect. (…) Vom face acţiuni de informare. Informăm poopulaţia cu privire la prevederile din legea care a fost adoptată în Senat.

Sunt oameni care n-au înţeles. Întrebarea este destul de neclară şi trebuie să-i ajutăm pe oameni să voteze în cunoştinţă de cauză. Vrem să-i ajutăm pe români să înţeleagă“, a precizat Liviu Dragnea.