Confidenţialitate

Viorica Dăncilă, la Bruxelles: ”Este obligaţia tuturor să facă acţiuni în care să arate ce înseamnă acest referendum, dar nu vom face campanie pentru a se lua o decizie sau alta”

Dacă în țară realitate pare alta, în discursul de la Bruxelles, Viorica Dăncilă susține că PSD nu se implică într-o campanie pentru susținerea referendumului pentru redefinirea familiei în Constituția României.

“(…)Nu este îndreptată spre o anumită orientare sexuală. Sub nicio formă! Vom vedea ce va ieşi, dacă vor veni la vot. Partidul Social Democrat nu va face campanie. Nu va face campanie! Este obligaţia tuturor să facă acţiuni în care să arate ce înseamnă acest referendum, dar nu vom face campanie pentru a se lua o decizie sau alta. Aceste lucruri am vrut să vi le spun”, a precizat Viorica Dăncilă, în limba română, în fața oficialilor.

Social-democraţii din Parlamentul European (PE) au criticat în faţa premierului Viorica Dăncilă convocarea referendumului pentru familie care urmăreşte interzicerea căsătoriilor între persoanele de acelaşi sex, ei afirmând că astfel de idei nu aparţin familiei socialiste europene, potrivit unor surse consultate de Euractiv. O declarație publică oficială a social-democraților din PE nu există însă până la această oră.

Înregistrarea video cu fragmentul din discursul premierului a apărut pe Facebook pe contul europarlamentarului Cătălin Ivan.