Confidenţialitate

Liviu Dragnea: ”Doamna premier a avut o prestaţie foarte bună la Bruxelles”

Președintele PSD, Liviu Dragnea, se arată mulțumit de modul în care Viorica Dăncilă s-a prezentat la Bruxelles, în ciuda gafelor pe care aceasta le-a făcut și care au devenit imediat virale nu doar în presa românească.

„Doamna premier a avut o prestaţie foarte bună la Bruxelles. Am putut să ştiu ce s-a întâmplat acolo, inclsuiv la întâlnirea din grupul social-democrat. A avut discuţii serioase. Majoritatea celor cu care s-a întâlnit au înţeles care este adevărul în România, nu cel prezentat de majoritatea manipulatoare“, a spus, joi, Liviu Dragnea.

Comentariul șefului PSD vine la o zi după ce Viorica Dăncilă a făcut o nouă gafă în discursul său susţinut înaintea eurodeputaţilor din grupul socialiştilor şi democraţilor.

„Cei care au agresat jandarmii, nu ştiu dacă în vreo ţară europeană o femeie jandarm poate fi bătută cu atâta bestialitate de către protestanţi”, a spus Viorica Dăncilă. Premierul ar fi confundat ”protestanți” cu ”protestatari”.

Declarații duplicitare?

Jurnaliștii l-au întrebat azi pe liderul PSD și cum apreciază comentariul făcut la Bruxelles de Viorica Dăncilă cu privire la referendumul pentru redefinirea familiei în Constituția României.

„Doama premier a spus foarte clar exact ce am discutat în BPN: a spus că va face acţiuni de informare a populaţiei, ceea ce este corect. (…) Vom face acţiuni de informare. Informăm poopulaţia cu privire la prevederile din legea care a fost adoptată în Senat.

Sunt oameni care n-au înţeles. Întrebarea este destul de neclară şi trebuie să-i ajutăm pe oameni să voteze în cunoştinţă de cauză. Vrem să-i ajutăm pe români să înţeleagă“, a precizat Liviu Dragnea.

Social-democraţii din Parlamentul European (PE) au criticat în faţa premierului Viorica Dăncilă convocarea referendumului pentru familie care urmăreşte interzicerea căsătoriilor între persoanele de acelaşi sex, ei afirmând că astfel de idei nu aparţin familiei socialiste europene, potrivit unor surse consultate de Euractiv.

“(…)Nu este îndreptată spre o anumită orientare sexuală. Sub nicio formă! Vom vedea ce va ieşi, dacă vor veni la vot. Partidul Social Democrat nu va face campanie. Nu va face campanie! Este obligaţia tuturor să facă acţiuni în care să arate ce înseamnă acest referendum, dar nu vom face campanie pentru a se lua o decizie sau alta. Aceste lucruri am vrut să vi le spun”, a precizat Viorica Dăncilă, în limba română, în fața oficialilor.