Viorel Hrebenciuc, urmărit penal pentru mărturie mincinoasă

Fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc este urmărit penal pentru mărturie mincinoasă în formă continuată. El a fost pus sub învinuire de procurorii de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 1.

Hrebenciuc a fost denunțat de omul de afaceri Ioan Niculae.

 

Viorel Hrebenciuc ar fi făcut declarații mincinoase atunci când a fost audiat în calitate de martor de judecătorii Curții de Apel București în dosarul Mită la PSD.

În acest caz au fost condamnați Ioan Nicolae la doi ani și jumătate de închisoare și fostul președinte al Consiliului Județean Brăila Bunea Stancu, la 3 ani de închisoare.

Ioan Niculae susține că ar fi fost presat de Hrebenciuc să finanțeze campania prezidențială din 2009 a lui Mircea Geoană.

Anul trecut, la audieri, Viorel Hrebenciuc a spus că de finanțarea campaniei s-au ocupat Mircea Geoană și apropiații acestuia, Ionuț Costea și Ion Bazac. Astăzi, Hrebenciuc nu a vrut să dea declarații pe această temă.

Viorel Hrebenciuc este judecat, alături de fiul său și alte persoane, de Instanța Supremă într-un alt dosar privind retrocedarea ilegală a peste 43.000 de hectare de teren forestier.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS