Confidenţialitate

Violonistul Alexandru Tomescu și violistul Cristian Andriș încheie master class-ul “Enescu Experience 3.0″ la Casa “George Enescu”

Fundația Culturala “REMEMBER ENESCU” și Ministerul pentru Românii de Pretutindeni au organizat, pentru al treilea an consecutiv, în perioada 17-23 iulie 2017, la Mihăileni, o serie de Cursuri de excelenţă pentru tinerii violonişti și violiști din comunităţile româneşti din străinătate sau care studiază în străinătate, precum și pentru tinerii din zonă – “Master Class Enescu Experience 3.0, Mihăileni/Botosani 2017”.

Cursurile de excelență pentru vioară și violă au fost susținute de Violonistul Alexandru Tomescu, Profesorul de Violă Cristian Andriș, Zurich/Elvetia, Prof. vioară Mihaela Tomescu, precum și cursuri de marketing și branding personal susținute de Lectorul Anca Gheorghe.

Acest Master Class s-a desfășurat timp de șapte zile, la Mihăileni, Botoșani, și face parte din proiectul de pregătire a tinerilor muzicieni, de constructie a Academiei de Muzică și Arte Vizuale George Enescu, de la Mihăileni.

15 tineri muzicieni au studiat atât tehnica de interpretare prin studiu interpretativ individual personalizat, studiu în grup, demonstraţii de virtuozitate însoţite de prezentări și teorie muzicală, prezentare atitudine scenică și stăpânire a emoțiilor, precum și tehnici de construire și promovare a Brandului personal. Fiecare cursant a pregatit pentru acest Master Class cel putin o lucrare semnată de George Enescu.

Master Class-ul pentru vioară și violă “Enescu Experience 3.0”, editia a III-a adus la Mihăileni tineri muzicieni, foarte talentati, care studiază în străinătate, la licee și universități de prestigiu din UK-Londra, Germania- Berlin, Austria – Gratz, Republica Moldova-Chișinău, dar și din România și chiar de la Mihăileni sau Rădăuți. În ultimii 3 ani, Violonistul Alexandru Tomescu continuă să dedice Turneul Internațional Stradivarius proiectului de restaurare a Casei George Enescu de la Mihăileni/Botoșani, casa salvată de la dispariție, dar și continuarea proiectului de construcție a Academiei de Muzică și Arte vizuale- George Enescu, locul în care a copilărit și a compus lucrări importante.

“A fost o bucurie și o încântare să lucrez timp de o săptămână cu acești tineri atât de talentati. Contactul direct cu locurile atinse de magia lui Enescu i-a impresionat și fără îndoiala îi va inspira în fiecare din concertele lor viitoare. Cel mai emoționant moment a fost acela în care am interpretat toți împreună Balada de George Enescu – la concertul de închidere a cursurilor de anul acesta. Mie mi-au dat lacrimile”, povestește violonistul Alexandru Tomescu.

Un concert de gală pentru Vioară și Violă a avut loc la Căminul Cultural din Mihăileni/Botoșsani în fața a peste o sută de persoane.