Violeta Alexandru, noul ministrul al Muncii: Nu se taie pensiile şi salariile!

Miniștrii guvernului condus de liberalul Ludovic Orban își preiau mandatele de la predecesorii social-democrați.

Noua șefă de la Ministerul Muncii a declarat că își dorește ca populația să primească mesaje corecte.

”Oamenii să ştie din sursă sigură că nu se taie pensiile şi salariile!”, a susținut Violeta Alexandru.

Noul ministru al Finanțelor nu este convins că România se poate încadra în ținta de deficit de 3% pentru acest an, în condițiile în care execuția bugetară la nouă luni a arătat un deficit de 2,66% din PIB.

„Prima prioritate e rectificarea bugetară și a doua este bugetul. Vedem ce este acolo și apoi pot să mă pronunț. Vor fi mai puține ministere și totul va începe de acolo. Ambiția noastră rămâne să rămânem în 3%. Știți, după 9 luni suntem la 2,6%”, a spus Florin Cîțu la sosirea la sediul ministerului, unde își va prelua mandatul.

Reorganizarea Fiscului se află pe lista sa de priorități.

„Vom vedea dacă schimbăm șeful”, a spus ministrul.

Liberalul nu crede că se poate baza pe actualul proiect de buget de la MFP din moment ce acesta este construit pentru 28 de ministere, iar actualul cabinet are 16.

„Bugetul va fi construit pe legile în vigoare astăzi. Va trebui să lucrăm la acest proiect, nu putem porni de la el. 15 decembrie rămâne ținta pentru buget, încerc să mă țin de această dată”, a spus Cîțu.

Echipa executivă a depus, luni seară, jurământul la Palatul Cotroceni, la câteva ore după votul de învestitură din Parlament.

În cadrul ceremoniei, șeful statului a ținut să sublinieze că victoria politică este una de etapă și a cerut închiderea bugetului pe anul în curs, pregătirea celui pe anul viitor și redeschiderea dezbaterilor despre legile Justiției.

Premierul i-a transmis președintelui că va avea un partener în noul executiv.

Într-o ședință informală organizată, mai apoi, la Palatul Victoria, Ludovic Orban le-a cerut miniștrilor un inventar al problemelor stringente.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS