Confidenţialitate

Violeta Alexandru: Majoritatea celor de au intrat în șomaj tehnic își vor primi astăzi banii | AUDIO

Șomajul tehnic pentru luna martie va fi plătit astăzi pentru 90% dintre solicitanți, asigură ministrul Muncii.

Violeta Alexandru spune că ceilalți își vor primi ajutorul de la stat la începutul săptămânii viitoare, după verificări:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

“La un bilanț intermediar, aferent perioadei 16-31 martie, peste 600.000 de români, concret, angajați, au fost sprijiniți prin această măsură a guvernului. Din cererile trimse de alți profesioniști, după eliminarea dublurilor, peste 50.000 dintre ei, persoane care lucrează prin PFA, prin itreprinderi familiale, au fost în acest sens beneficiarii, în sensul în care au primit sau primesc în cursul zilei de astăzi fondurile alocate”.

Ministrul Muncii spune că din verificările făcute până acum, majoritatea solicitanților au fost corecți când au cerut de la stat pentru angajați.

Însă sunt și situații în care patronii i-au pus pe angajați să muncească deși se află în șomaj tehnic:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

“Încurajăm pe cei care au trăit o asemenea situație să se adreseze inspectoratelor teritoriale de muncă și să se sesizeze. Eu știu că trecem printr-o perioadă dificia, dar trebuie să respectam cu toții legea și trebuie să recunoaștem asumat faptul că atunci când depui o erere cu respectarea cadrului legal, și anume cu suspendarea temporară a contractelor de muncă, suspendare înseamnă că angajatul rămâne la domiciliu său, nu i se dau sarcini de făcut în această perioadă”.