Confidenţialitate

Violeta Alexandru, fost ministru al Muncii, a publicat o listă cu 50 de sporuri primite de bugetari

În timp Executivul anunță măsuri de reducere a cheltuielilor bugetare, în replică, sindicaliștii amenință cu noi proteste. Fostul ministru al Muncii, Violeta Alexandru, a publicat o centralizare cu sporurile primite în sistemul bugetar.

Printre ele spor de stres sau spor de consemn la domiciliu.

Fostul ministrul al Muncii a făcut public pe Facebook  un centralizator al sporurilor din domeniul bugetar.

Violeta Alexandru susține că ar exista 50 de tipuri de sporuri: de la cel pentru periculozitate sau supra-solicitare neuropsihică ori de stres, până la munca în ture și spor de consemn la domiciliu.

Din exemplele fostului ministru reiese că cei care lucrează în instituțiile de cultură, de exemplu, primesc sporuri pentru condiții periculoase sau vătămătoare și pentru condiții grele de muncă.

Iar judecătorii de la Curtea Constituțională, ca și cei de Consiliul Concurenței și Curtea de Conturi beneficiază de spor de condiții vătămătoare de muncă.

Executivul a anunțat în mai multe rânduri că analizează sporurile acordate angajaților de la stat.

Miza o reprezintă reducerea cheltuielilor la bugetul de stat estimată la 2 miliarde de lei, în contextul în care zilele acestea se întocmește bugetul pe anul 2021.

Deja Cabinetul Cîțu a precizat că nu se vor mai acorda voucherele de vacanță iar călătoriile cu trenul pentru studenți vor fi limitate.