Confidenţialitate

Violențe la meciul FCSB – Dinamo

Mai mulți suporteri au intrat pe teren, sâmbătă seara, la câteva minute după finalul meciului dintre FCSB și FC Dinamo, disputat pe Arena Națională, și s-au bătut pe suprafața de joc.

În primă fază, a intervenit firma de securitate contractată de organizator, după care au intervenit jandarmii, suporterii fiind luați de pe teren.

“În urma acestui incident, șase persoane au fost identificate de jandarmi și sancționate cu câte 500 de lei fiecare și interzicerea accesului de a mai participa la partide de fotbal, pe o perioadă de un an, în conformitate cu art. 20, lit. X), din Legea 4/2008. În continuare, în baza imaginilor avute la dispoziție, se vor face demersurile legale pentru identificarea și altor persoane care au comis fapte antisociale”, susține Jandarmeria București.

Partida a fost întreruptă de centralul Istvan Kovacs în minutul 35, în urma unui scandal iscat între Florinel Coman și galeria lui Dinamo, după ce fotbalistul vicecampioanei României a aplaudat ironic în direcția galeriei adverse.

Arbitrul i-a acordat cartonașul galben, iar după ce lucrurile s-au liniștit și jucătoruls-a dus să execute cornerul, a fost înjurat de către fanii dinamoviști din peluză, care au aruncat cu mai multe obiecte.

Atunci, arbitrul a decis să trimită echipele la vestiar, iar meciul a fost reluat după aproximativ 10 minute.

Potrivit unui comunicat al Jandarmeriei Capitalei, au fost constatate şi aplicate 29 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 16.550 de lei, pentru participarea şi provocarea de scandal, pătrunderea pe suprafaţa de joc sau injurii şi săvârşirea de acte şi gesturi obscene;

Organizatorul jocului sportiv şi societatea privată de securitate au fost sancţionate cu amenzi în valoare de 5.000 de lei fiecare, pentru nerespectarea obligaţiilor ce le revin conform legii, privind asigurarea condiţiilor de siguranţă a spectatorilor.

”În continuare, în baza imaginilor avute la dispoziţie, se vor face demersurile legale pentru identificarea şi altor persoane care au comis fapte antisociale. Jandarmeria Capitalei are obligaţia de a asigura măsurile de ordine publică şi protecţia cetăţenilor şi nu va tolera actele sau gesturile care pun în pericol siguranţa acestora”, se notează în comunicat.

FCSB și Dinamo au remizat 1-1 (1-1) în etapa a XII-a a Ligii I, rezultat care nu favorizează vreo echipă.