Distribuţia măștilor către inspectoratele şcolare începe vineri, anunță ministrul Anisie | VIDEO

Ministrul Educaţiei a anunţat, joi seară, în debutul şedinţei de Guvern, că distribuţia măştilor către inspectoratele şcolare va începe vineri.

Ulterior, acestea le vor livra unităţilor de învăţământ în care se face, de săptămâna viitoare, pregătirea elevilor pentru Bacalaureat şi Evaluarea Naţională.

Premierul Ludovic Orban a întrebat-o pe Monica Anisie care este situaţia acestor măşti.

“Stăm bine! La momentul acesta, s-au încheiat contractele pentru achiziţia acestora. Mâine, începe distribuţia către inspectoratele şcolare urmând ca acestea să ducă în unităţile de învăţământ preuniversitar măştile necesare”, a răspuns ministrul.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

“Domnule prim-ministru, Vă rog să îmi permiteţi să introducem pe ordinea de zi suplimentară un proiect de hotărâre de guvern pentru aprobarea procedurii de decontare a cheltuielilor de transport a elevilor şi pentru modificarea hotărârii de guvern numărul 42/2017 pentru aprobarea normelor metodologice privind acordarea facilităţilor de transport intern feroviar şi cu metroul pentru elevi şi studenţi. Este vorba despre transportul local gratuit pentru elevi pe tot parcursul anului calendaristic, transportul elevilor care fac naveta va fi gratuit pe tot parcursul anului şcolar, iar transportul feroviar şi cu metroul pentru elevi şi pentru studenţi va fi gratuit pe tot parcursul anului calendaristic”, a susținut Monica Anisie.

Surse guvernamentale au explicat, în exclusivitate pentru Europa FM, că firma selectată să furnizeze măștile, pe baza prețului mic oferit, nu le-ar avea fizic. Astfel, acum, ar încerca să le cumpere de la alte companii.

La prânz, Monica Anisie ne-a declarat că nu știe nimic despre stadiul achiziției.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS