Confidenţialitate

Viktor Orban: „Ungaria este pregătită să sprijine candidatura premierului Rutte la funcția de secretar general al NATO”. Ce i-ar fi promis Mark Rutte lui Orban pentru votul de sprijin

Cursa pentru șefia NATO: Slovacia sprijină candidatura premierului interimar olandez Mark Rutte pentru postul de secretar general al alianței – a anunţat azi noul preşedinte slovac Peter Pellegrini. În urmă cu puțin timp, premierul Viktor Orban a anunțat pe o rețea de socializare că-l prijină pe Mark Rutte la șefia Alianței Nord Atlantice. Ungaria a renunțat să se mai opună la numirea lui Mark Rutte pe postul de secretar general al NATO.

Viktor Orban a transmis într-un mesaj pe platforma X că „În urma alegerilor europene, în care maghiarii au votat în număr mare în favoarea păcii, am ajuns la un acord important cu secretarul general al NATO. Am convenit că niciun membru al personalului maghiar nu va participa la activitățile NATO în Ucraina și că nu vor fi folosite fonduri maghiare pentru susținere”.

„Următorul pas pe care l-am făcut săptămâna aceasta a fost să ne asigurăm că acest acord poate rezista în timp, iar după întâlnirea de ieri de la Bruxelles, premierul Mark Rutte a confirmat că susține deplin acest acord și va continua să facă acest lucru dacă va deveni următorul secretar general al NATO”, a mai scris Viktor Orban pe X.

„Având în vedere promisiunea sa, Ungaria este pregătită să sprijine candidatura premierului Rutte la funcția de secretar general al NATO”, a mai spus Viktor Orban.

Sursa foto: X / Viktor Orban

Citește și: Posturile-cheie din Uniunea Europeană, pe agenda unui dineu organizat aseară la Bruxelles