Victorie istorică pentru baschetul românesc: România învinge Croația în preliminariile CM

Echipa națională de baschet masculin a obținut o victorie uriașă în preliminariile Campionatului Mondial din 2019 – a învins Croația în deplasare, în a treia etapă a grupei D.

Reprezentativa „vulturilor” s-a impus cu 58-56, după ce la pauza mare a partidei croații aveau un avantaj de 7 puncte. Nandor Kuti a fost cel mai bun marcator al tricolorilor, cu 16 puncte, dar „omul meciului” a fost Emanuel Cățe. Pivotul de 21 de ani care evoluează în liga secundă spaniolă, la CB Prat, a reușit un „double-double”, cu 13 puncte și 14 recuperări, alături de 5 capace.

Este primul succes al României în fața Croației, echipă care în 1992 obținea argintul olimpic la Barcelona, după o finală cu Dream Team-ul american condus de Michael Jordan și Magic Johnson. Palmaresul croaților mai include trei medalii de bronz, una mondială și două la Campionatul European.

Echipa „vulturilor”, condusă de macedoneanul Zare Markovski, a obținut a doua victorie în grupa D, după cea cu Olanda. Luni România primește la Cluj vizita Italiei, în fața căreia a pierdut în tur cu 70-75 la Torino. Primele trei clasate se califică în faza următoare a preliminariilor.

 

foto: 24secunde.ro

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS