Confidenţialitate

Victor Ponta, audiat ca martor la DNA Ploiești în dosarul cumnatului său

Fostul premier Victor Ponta a ajuns, astăzi, la DNA Ploieşti, unde a fost citat ca martor în dosarul în care este urmărit penal cumnatul său, Iulian Herţanu. Ponta nu a făcut nicio declarație jurnaliștilor.

Omul de afaceri Iulian Herțanu este acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală şi deturnare de fonduri europene în cadrul contractului încheiat cu SC Hidro Prahova pentru extinderea canalizării din oraşul Comarnic, din judeţul Prahova.

În acest dosar mai sunt cercetați sub control judiciar Iulian Herțanu, deputatul Vlad Cosma, şeful Consiliului Județean (CJ) Prahova, Mircea Cosma, deputatul Sebastian Ghiță, directorul de producţie al Hidro Prahova, Virgiliu Iuliu Roman, omul de afaceri Liviu Munteanu, dar și fostul consilier judeţean Mihail Coman.

 

Procurorii spun că, în perioada 2011 – 2015, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, a intervenit la funcționari ai SC Hidro Prahova şi a exercitat presiuni (ameninţări cu privire la înlocuirea din funcţie) asupra directorului general al societăţii, pentru ca aceştia să atribuie ilegal asocierii SC Grossmann Engineering Group SRL – SC Euroconstruct Trading 98 SRL contractul de lucrări pentru extinderea reţelei de canalizare în oraşul Comarnic.

De asemenea, Mircea Cosma a făcut presiuni pe durata derulării contractului pentru prelungirea termenelor de execuţie şi efectuarea ilegală de plăţi.