Victor Ponta a contestat decizia de retragere a titlului de doctor

Fostul premier Victor Ponta a contestat decizia CNATDCU (Consiliului Național de Atestare a Titlurilor Diplomelor și Certificatelor Universitare) de retragere a titlului de doctor.

Contestația a fost depusă încă de vineri, 15 iulie, potrivit Mediafax.

Consiliul are la dispoziție zece zile pentru a analiza și a decide dacă admite sau respinge contestația. Comisia care va analiza contestația va fi formată din 3 membri ai CNATDCU care nu se află în situație de conflict de interese cu vreuna dintre părțile implicate.

După analiza contestației, CNATDCU confirmă sau infirmă decizia inițială de a retrage titlul de doctor sau decide reluarea procedurii de analiză.

În cazul în care se confirmă că Victor Ponta nu a respectat standardele de calitate sau de etică profesională, CNATDCU va propune ministrului Educației retragerea titlului de doctor.

Pe 30 iunie, Consiliul a decis să recomande Ministerului Educaţiei retragerea titlului de doctor lui Victor Ponta.

Trei profesori universitari, membri ai consiliului, au analizat lucrarea de doctorat „Curtea Penală Internaţională” a lui Victor Ponta şi au stabilit că teza „nu respectă standardele de etică şi propune retragerea titlului de doctor”.

 

Victor Ponta a ironizat această decizie și a criticat Guvernul condus de Dacian Cioloș. ”Tehnocraţii au rezolvat principala problemă a ţării”, a scris fostul premier pe Facebook.

”Ok – tehnocraţii au rezolvat principala problemă a ţării – mi-au luat şi ei doctoratul ( ca Băsescu în 2012)! Înţeleg că acum ( după această mare victorie) totul va fi bine – de azi încep să crească încasările la buget să ieşim din deficit/ de azi începem să primim banii europeni pe care nu i-am luat până acum/ de azi plătim subvenţiile în agricultură, mărim salariile şi pensiile / de azi nu mai mor bebeluşii în spitale şi nici nu se mai dau subiecte grele la examenul da capacitate / şi de azi nu mai suntem „marfa” pe care o vând tehnocraţii ca să primească o promovare când se întorc la Bruxelles!”, a scris Victor Ponta pe Facebook pe 30 iunie.

 

Primele acuzații de plagiat au apărut în 2012. Ediția online a revistei Nature a publicat ştirea că Victor Ponta „prim-ministrul României, a fost acuzat că ar fi copiat secţiuni mari ale tezei sale de doctorat în drept din 2003 din publicaţii anterioare, fără să pună referinţe exacte”.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS