Confidenţialitate

Victor Negrescu: Va avea loc o dezbatere în plenul PE pentru aderarea României și Bulgariei la Schengen

Europarlamentarul Victor Negrescu, vicepreședinte PSD, a transmis că joi, 29 septembrie 2022, s-a discutat în Conferința Președinților Parlamentului European inițiativa grupului social-democrat pentru o dezbatere în plenul Parlamentului European pe tema aderării la spațiul Schengen în cazul României și Bulgariei. Inițiativa a fost aprobată.

Astfel, dezbaterea va avea loc în sesiunea 3-6 octombrie de la Strasbourg, apoi are loc o rezoluție la următoarea plenară.

„Iată că, solicitarea pe care am făcut-o săptămâna trecută, cu sprijinul a 50 de eurodeputați din Parlamentul European, devine realizabilă cu ajutorul familiei noastre politice europene care dovedește încă o dată că stânga europeană susține România. De altfel, toate guvernele social-democrate europene, începând cu cancelarul german social-democrat, Olaf Scholz, au afirmat public susținerea pentru aderarea țării noastre la spațiul Schengen, ceea ce nu este cazul guvernelor de centru-dreapta”, a transmis Victor Negrescu.

„Tot în acest sens, Partidul Socialiștilor Europeni (PES) urmează să aprobe la Berlin o rezoluție în care solicită aderarea României la spațiul Schengen fiind și o dovadă a influenței pe care o are Partidul Social Democrat în familia noastră europeană”, a mai scris europarlamentarul Victor Negrescu.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Cristian Diaconescu, la Europa FM: „Ar fi cât se poate de corect ca România să facă parte din Schengen”. Motivele care au ținut țara pe loc | AUDIO