Confidenţialitate

Cancelarul german Olaf Scholz susține aderarea României la spațiul Schengen. „Asta înseamnă închiderea golurilor rămase”

Susținere pentru aderarea României la spațiul Schengen de la cancelarul german Olaf Scholz. Într-un discurs la Praga, el a spus luni că va acționa pentru ca țara noastră să se alăture spațiului de liberă circulație.

Cancelarul german a mai pledat luni pentru extinderea Uniunii Europene pentru a incude și Ucraina, Moldova și Georgia.

„Zona Schengen este una din cele mai mari realizări ale Uniunii Europene şi trebuie să o protejăm şi să o dezvoltăm. Asta înseamnă, de altfel, închiderea golurilor rămase. Croaţia, România şi Bulgaria îndeplinesc toate cerinţele tehnice pentru calitatea de membre cu drepturi depline. Voi acţiona pentru ca ele să devină membre cu drepturi depline”, promite cancelarul.

„Mă bucur de anunțul făcut azi în Praga de cancelarul Olaf Scholtz referitor la susținerea aderării României la spațiul Schengen de către Germania, un obiectiv strategic al țării mele, care îndeplinește în mod clar toate criteriile tehnice. Îi mulțumesc pentru dedicarea personală”, a reacționat președintele Klaus Iohannis pe contul său de Twitter.

Citește și: Franța se arată într-o „dispoziție foarte favorabilă” intrării României în Schengen, transmite șeful diplomației de la Paris | AUDIO

Foto: Shutterstock