Confidenţialitate

Victimele lui Harvey Weinstein salută condamnarea acestuia

Mai multe actrițe și femei din lumea întreagă le mulțumesc celor care au avut curajul să reclame comportamentul abuziv al producătorului de film Harvey Weinstein.

Acesta a fost găsit vinovat de agresiune sexuală și viol. Sentința va fi anunțată pe 11 martie.

Actrița Ashley Judd le-a mulțumit femeilor care au depus mărturie împotriva lui Harvey Weinstein.

Aceasta a fost una din cele 80 de femei care l-au acuzat pe renumitul producător de la Hollywood de hărțuire sexuală.

Actrița susține că Weinstein l-ar fi convins pe cel care a regizat “Stăpânul Inelelor” să nu o distribuie în acest film, pentru că i-a respins avansurile sexuale.

“Pentru victimele sale și pentru toți cei care au spus #metoo și #TimesUp sunt încântată că s-a făcut dreptate” – a reacționat și actrița Elisabeth Banks, iar grupul “The Silence Breakers”, format din persoane care au reclamat agresiuni sexuale, a salutat de asemenea decizia judecătorilor.

“Harvey Weinstein este un prădător în serie, care se folosește de puterea sa pentru a amenința, viola, agresa, înșela și a-și reduce victimele la tăcere. El își va afla sentința din închisoare. Riscă între cinci și 25 de ani după gratii”, a spus procurorul care s-a ocupat de caz

În vârstă de 67 de ani, Harvey Weinstein a fost găsit vinovat de agresiune sexuală asupra unei foste asistente de producție și violarea unei actrițe aspirante.

El nu a fost găsit vinovat pentru acuzaţii mai grave, cum ar fi cea de prădător sexual, care i-ar fi putut aduce o condamnarea la închisoare pe viaţă.

Cel puțin 80 de femei l-au acuzat pe producătorul de la Hollywood de agresiune sexuală, printre care și actrițele Gwyneth Paltrow, Uma Thurman și Salma Hayek.

Totuși, cele mai multe dintre aceste plângeri nu au fost luate în considerate, pentru că faptele s-ar fi întâmplat cu mult timp în urmă.

De-a lungul procesului, Harvey Weinstein a susținut că e nevinovat.