Victimă imobilizată după accident, adusă pe braţe în faţa magistraţilor ca probă la propriul dosar

Imagini dramatice, astăzi, pe holurile Judecătoriei Iaşi. O tânără care în urmă cu patru ani a fost accidentată pe o trecere de pietoni a fost adusă în fața magistraților, în scaun cu rotile, cărat în braţe, pe scări, până în faţa completului.

Judecătorii au vrut să vadă în ce stare se află fata pentru a se convinge de gravitatea faptei comise de şofer.

Șoferul însă este un comisar al Gărzii de Mediu Iaşi. Dosarul trenează de mai bine de patru ani, în condiţiile în care fapta comisarului se prescrie anul viitor.

Accidentul s-a petrecut în urmă cu patru ani, la intrarea în Iaşi. Pe 2 decembrie 2015, în drum spre şcoală, Ana Maria Tănasă, adolescent care pe atunci avea 15 ani, a fost izbită în plin de o maşină.

La volan se afla Eugen Sandu de 61 de ani, comisar al Gărzii de Mediu. Impactul a fost năucitor. Fata a ajuns în comă la spital, fiind inută în viaţă de aparate mai multe săptămâni.

După o lună şi jumătate, Ana Maria a fost trimisă acasă. Fără a beneficia de procedure de recuperare inovatoare, Ana Maria a rămas la fel ca după accident.

Este imobilizată la pat, nu vorbeşte ci doar îşi mişcă ochii în semn că înţelege. Asta au înţeles şi magistraţii ieşeni astăzi, 10 decembrie, când au chemat-o pe fată la Judecătorie pentru a se convinge.

Ana Maria a fost cărată în scaun cu rotile, în braţe, pe scări până în faţa completului de judecată. Dar e posibil să nu fie ultima dată. “Au cerut încă un termen pentru alte probe, deşi există tot la dosar, expertiză tehnică Tot.

Dar asta vor, să se prescrie, ca să doarmă domnul şofer liniştit acasă alături de familie şi copii”, a spus Ştefan Olariu, tatăl adoptiv al Anei Maria.

Comisarul Gărzii de Mediu, Eugen Sandu a refuzat dialogul cu presa, susţinându-şi nevinovăţia în faţa magistraţilor.

Aceştia din urmă au stabilit încă un termen de judecată, respective pe 14 ianuarie 2020, în condiţiile în care fapta, cea de vătămare corporală gravă, a comisarului se prescrie anul viitor.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS