Viceprimarul din Cluj, Horvart Anna, trimisă în judecată pentru corupție, va demisiona

Viceprimarul din Cluj-Napoca, Horvath Anna, trimisă în judecată de DNA pentru trafic de influenţă şi spălare a banilor şi acuzată de ANI de conflict de interese, a anunţat, astăzi, că va demisiona din funcţie, în prezent ea fiind în concediu fără plată.

Horvath Anna a declarat, într-o conferinţă de presă la sediul UDMR Cluj, că îşi va da demisia din funcţia de viceprimar al municipiului Cluj-Napoca, dar că va continua să lupte pentru a i se face dreptate, ea precizând că îşi va păstra funcţia de cosilier local.

”S-au împlinit cinci luni de când sunt sub control judiciar şi s-a instituit interdicţia de a-mi exercita funcţia de viceprimar. În aceste luni am fost în concediu fără plată, nu am avut niciun venit. Sunt o persoană activă iar interdicţia care mi se impune şi care nu are nicio limită juridică în timp, mă conduce la decizia de a nu putea continua. În prima şedinţă a Consiliului Local Cluj-Napoca îmi voi înainta demisia din funcţia de viceprimar. Mi-am făcut datoria şi mi-am exercitat atribuţiile aşa cum am jurat, respectând Constituţia şi legile ţării în beneficiul clujenilor. Nu îmi rămâne decât să mă lupt în justiţie pentru a-mi găsi dreptatea”, a spus Horvath.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, la rândul său, că o susţine în continuare pe Horvath Anna, adăugând că nu există motive pentru care aceasta să nu fie lăsată să îşi continue munca.

Horvath Anna a fost aleasă viceprimar al Clujului în anul 2012 şi realeasă în aceeaşi în funcţie şi în 2016.

Viceprimarul din Cluj-Napoca Horvath Anna a fost trimisă în judecată de DNA, în 20 decembrie, pentru trafic de influenţă şi spălare a banilor, în dosarul în care este acuzată că, în perioada februarie-mai 2016, şi-a folosit influenţa pe lângă funcţionari publici din Primărie, pentru ”urgentarea avizării unor proiecte imobiliare” pentru care omul de afaceri Fodor Zsolt avea interese economice, ea cerând în schimb 60 de abonamente la două festivaluri de muzică pentru voluntarii care o sprijineau în campania electorală pentru alegerile locale.

De asemenea, la sfârşitul lunii februarie, Agenţia Naţională de Integritate a cerut DNA Cluj să o cerceteze pe Horvath Anna pentru conflict de interese, deoarece în perioada exercitării mandatului de viceprimar al Clujului a participat la şedinţa Consiliului Local în care s-au alocat bani pentru o asociaţie în cadrul căreia aceasta este preşedinte şi pentru o universitate unde a fost cadru didactic.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS