Confidenţialitate

Viceprimarul Capitalei este cercetat pentru declaraţii discriminatorii despre evreii din România

Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, este cercetat pentru declaraţii discriminatorii la adresa evreilor din România.

Consiliul Naţional pentru Combatarea Discriminării s-a autosesizat în cazul unui răspuns pe care viceprimarul l-a dat Centrului pentru Monitorizarea şi Combaterea Antisemitismului, care a criticat intenţia lui Bădulescu de a amplasa un bust al mareşalului Antonescu în Capitală.

Dacă se ajunge la concluzia că viceprimarul a folosit un “discurs de ură”, poate primi o amendă de până la 100.000 de lei.

Csaba Astalos, preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, spune că este analizată întreaga scrisoare a viceprimarului.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Viceprimarul Aurelian Bădulescu îşi cere scuze şi spune că nu a vrut să jignească o întreagă comunitate.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Într-o scrisoare adresată directorului Centrului pentru Monitorizarea şi Combaterea Antisemitismului din România, viceprimarul capitalei spune printre altele: „Nu ştiu cine şi ce vă aduce prin România, dar este evident că sunteţi străin de acest neam şi de istoria poporului român. Recomandarea mea este să vă întoarceţi de unde aţi venit şi să mă lăsaţi să am eu grijă de morţii neamului meu. “