Confidenţialitate

Viceprimarul Capitalei despre protestatari: „Oameni care nu s-au găsit ca personalitate”

Anul acesta avem – pe lângă Târgul de Crăciun din Piața Constituției și Târgurile de Crăciun ale primăriilor de sector – un Târg în Piața Victoriei.

Este, de fapt, un festival de colinde și obiceiuri de iarnă.

Însă, anunțul Primăriei Generale a Capitalei de a organiza un astfel de Festival  în Piața Victoriei – loc cunoscut pentru recentele proteste împotriva modificărilor la legile justiției și la codul fiscal – a generat deja o serie de nemulțumiri.

USR a anunțat că va cere primăriei să renunțe la Târgul de Crăciun din Piața Victoriei, iar reprezentanții mișcării „Rezist”- cei care organizează protestele antiguvernamentale – spun că primarul Capitalei vrea să alunge din piață oamenii cu pancarte.

Într-un interviu acordat Europa FM, pentru emisiunea Drum cu Prioritate, viceprimarul capitalei, Aurelian Bădulescu, a declarat că propunerea a venit din partea Inspectoratului Școlar al Municipiului București, dar că locul a fost ales de mai multe instituții care intră în Comisia de ordine publică a Primăriei, printre care Poliția, Jandarmeria sau Administrația străzilor.

Întrebat, însă, despre nemulțumirile asociațiilor civice față de această decizie, Aurelian Bădulescu a declarat:

Interesul nostru este să mulțumim locuitorii municipiului București și vin și eu cu o întrebare retorică: La Paris este un singur târg?(…) Credeți că spiritul creștin și spiritul Crăciunului și al lunii decembrie, se asezonează cu acest tip de discurs? (…) Spun că această perioadă, pentru noi, pentru români, este o perioadă care reclamă liniște, o perioadă în care trebuie să dăm dovadă de dragoste și iubire, iar după această (perioadă – n.r.), cu dragă inimă, toată lumea poate să-și spună nevoile și toate problemele pe care le au, în Piață.” declară Aurelian Bădulescu.

Însă, ce se va întâmpla dacă – așa cum au anunțat organizatorii protestelor – bucureștenii s-ar plimba cu pancarte antiguvernamentale prin Târgul organizat în Piața Victoriei?

Vă spun că fiecare om poate să facă ce-l taie capul, dar eu vă întreb pe dumneavoastră, este normal? Dumneavoastră sau oricare om de pe stradă, dacă ar vedea acest lucru, ar spune că este normal sau nu? Sigur că există și oameni fără Dumnezeu, pentru că așa cum votează prin Consiliul General să nu dăm bani la sfânta Biserică și așa mai departe, pot face și lucrul ăsta. Pentru că sunt oameni care nu s-au găsit ca personalitate, în timpul copilăriei și în partea de liceu și acum încearcă să iasă în evidență cu astfel de chestiuni.” mai spune Viceprimarul capitalei.

Întrebat cine a ales locul de desfășurare al Festivalului de datini și obiceiuri, Aurelian Bădulescu a spus că a fost hotărârea mai multor instituții care intră în Comisia de ordine publică a Primăriei, printre care Poliția, Jandarmeria sau Administrația străzilor.

Viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu a fost intrebat de ce a decis Primăria să organizeze Festivalul de Crăciun în Piața Victoriei.

ASCULTA MAI JOS VARIANTA AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.