Confidenţialitate

Viceprimarul Bujduveanu: Întreaga flotă a STB este în traseu

Protestul STB reprezintă un moment de cotitură pentru administraţia din Bucureşti, susține viceprimarul Stelian Bujduveanu, după suspendarea grevei angajaților de la Societatea de Transport în comun.

“Avem de ales între drumul spre viitor – prin reforme şi respect faţă de cetăţeni – sau “vechea cale”, în care oamenii sunt trataţi “cu spatele”, iar oraşul rămâne în trecut, neputincios şi captiv al unor grupuri de interese”, a scris acesta, marţi dimineaţa, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui, “transportul public funcţionează la capacitate maximă, începând cu ora 7,00”.

“Întreaga flotă a STB este în traseu, iar bucureştenii pot utiliza orice mijloc de transport în comun. Le mulţumesc vatmanilor, şoferilor de autobuze şi troleibuze care s-au întors către oameni şi au reluat activitatea – un pas important către normalitate în capitala României”, precizează viceprimarul Capitalei.

Stelian Bujduveanu subliniază că “asigurarea serviciilor publice şi continuitatea lor este o obligaţie a tuturor celor care lucrează în administraţia publică, la orice nivel”.

“Oricât de mare ar fi nemulţumirea, oricât de mari ar fi neajunsurile, respectul faţă de cetăţean şi nevoile oraşului sunt pe primul loc! Cine nu înţelege că lucrează pentru Bucureşti şi pentru locuitorii săi nu are ce căuta în serviciul public. (…) Cu salariaţii STB care au reluat activitatea vom continua reformarea transportului public! Cu salariaţii STB care s-au întors la muncă vom lucra pentru oameni, nu împotriva lor”, susţine viceprimarul Capitalei.

Angajaţii Societăţii de Transport Bucureşti au decis suspendarea acţiunii de protest şi reluarea activităţii după cinci zile în care transportul public din Bucureşti a fost blocat.

Potrivit conducerii STB, ”manipularea liderilor de sindicat, ale căror revendicări nu aveau nimic de-a face cu îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, servind doar propriilor interese, a încetat în această dimineaţă”.  ”Angajaţii noştri au înteles că trebuie să respecte legea şi cetăţeanul”, adaugă reprezentanţii STB.