Vicepreședintele PSD Caraș-Severin, reținut de procurori

Vicepreşedintele PSD Caraş-Severin, Ion Bejeriţă, şi alte 3 persoane – intre care omul de afaceri Axente Obrejan  – au fost reţinuţi de procurori, în dosarul în care firme de construcţii sunt suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani. Prejudiciul este de peste 10 milioane de euro, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare. Procurorii Parchetului Înaltei Curţi au dispus măsura controlului judiciar pentru alte 12 persoane audiate în acest dosar.

22 de persoane sunt bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2007-2014, reprezentanţii mai multor firme de construcţii din Caraş-Severin au înregistrat în contabilitate facturi fiscale care atestau efectuarea unor tranzacţii comerciale fictive, realizate prin intermediul unor firme, unele de tip “fantomă”. In felul acesta au fost diminuate obligaţiile de plată către bugetul statului.

De asemenea, prin intermediul societăţilor implicate, au fost transferate aproximativ 7,5 milioane euro către persoanele vizate din circuitul infracţional. Banii astfel obţinuţi au fpst reintroduşi în circuitul legal prin transferuri bancare şi retrageri de numerar.

Administratorii firmelor “fantomă” ar fi acceptat, în schimbul unor sume de bani, să pună la dispoziţie facturi, chitanţiere şi ştampile, pentru a da aparenţă de legalitate tranzacţiilor fictive.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS