Verdict în cazul băiatului ucis de maidanezi: închisoare cu suspendare, amendă penală și despăgubiri de 2,4 milioane de euro

Proprietarul terenului unde s-a produs tragedia a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă. El trebuie să plătească, alături de Administrația Domeniul Public Sector 2, despăgubiri de 2,4 milioane de euro familiei lui Ionuț Anghel.

În septembrie 2013, Ionuț Anghel, un băiat de 4 ani și fratele lui mai mare, de 6 ani, au fost atacați de o haită de maidanezi, pe un teren privat aflat lângă parcul Tei din București. Copiii veniseră la joacă în parc, dar s-au îndepărat de bunica lor. Băiatul cel mare a reușit să fugă de maidanezi, dar fratele lui a fost ucis de haita de câini.

Două persoane juridice au fost trimise în judecată pentru ucidere din culpă: firma care deținea terenul unde s-a produs tragedia și administrația domeniul public din sectorul 2.

Magistrații l-au condamnat acum la 3 ani de închisoare cu suspendare pe Constantin Ciorăscu, administratorul firmei Tei Rezidențial, pe domeniul căreia a fost ucis de câini băiatul de 4 ani. Alături de ADP sector 2, bărbatul trebuie să achite 2,4 milioane de euro familiei lui Ionuț Anghel: câte 600.000de euro părinților copiilor și 1.200.000 de euro fratelui acestuia.

Atât Administrația Domeniului Public din sectorul 2, cât și firma trimisă în judecată au primit câte o amendă penală de 300.000 de lei. În plus, magistrații judecătoriei Sectorului 2 au menținut sechestrul asigurator asupra bunurilor imobile ale firmei, până la concurența sumei de 1,7 milioane euro.

Decizia judecătorilor nu este definitivă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS

Articole Similare